PieOnEar

Ez a blog a PieOnEar zenekar blogja. Itt van minden, amit a zenekarról tudni lehet, vagy kell, vagy esteleg érdemes. Vagy nem. Beszámolók, élmények, vélemények, személyes okoskodások, osztások, miazmás. Jó olvasást és beleszólást kívánnak a pionírok!

Friss topikok

Linkblog

HTML

Hozsánna a Gyár fesztiválhoz

2008.08.14. 01:31 | POE | Szólj hozzá!

 

Péntek este a GYÁR fesztiválon játszottunk. Azt hiszem, ez volt a PieOnEar legjobb bulija, valaha. És ezt elsősorban nem is technikai értelemben mondom, hanem hangulatra. Részint iszonyú jó a helyszín és a fesztiválfíling, részint a KowaMegaVega után játszottunk, ami egy jó választásnak bizonyult számunkra.
 
Nagyjából azt a programot játszottunk, amit két hete Tiszadorogmán, annyi különbséggel, hogy a Gentle Arts-ban Oláh Szabi featelt nálunk egy elég komolyat. Szögeltünk végig becsülettel, a közönség vette a lapot, nagyon egyben volt minden.
 
De ami a legjobban egyben volt, az maga a fesztivál. Photobucket Tök jó helyszín, aranyos szervezők (nem ilyen maguktól elszállt köcsögök), segítőkész technikusok, jól szervezett program, nagyon erős hangulat. Őszintén: itt vesszek meg, ha értem, hogy eddig itt miért nem szervezett senki nagy fesztivált, könnyűzenei rendezvényt, performance-t, mittoménmit. Akkora lehetőség van abban a helyben, hogy a téglafalak adják a másikat. Sok-sok hektár terület, nem használt épületek, brutálisan erős környezet és hát Miskolc. A sokszor temetett rock város.
 
És most elnézést kérek, de kirohanás következik:
 
Itt van ez a JMB feszt nevű szar. Két éve megy a szenvedés egy olyan bulin, amiről a nulladik pillanatban pontosan lehetett tudni, hogy totálisan életképtelen. Úgy értem, hogy már a tavalyi fesztivál nulladik pillanatában.
Nekünk pl. úgy volt, hogy játszottunk a JMB klubban 2007-ben és utána odajott ez a Lesly (asszem így írja), hogy ő szervezne a Csanyikban egy fesztivált. Szemem felakadt, mondtam neki, gyooo, hogy ha egy istent ismersz, ne tedd. Semmi értelme. Gondold meg… Meggondolta és belevágott.
Mi játszottunk is ott tavaly. Hat ember előtt, amiben benne volt a két keverős, a road és három haver, aki velünk jött oda. A fesztivál négy napjára ha jól emlékszem 173 darab jegyet adtak el és totális volt a bukás.
Erre bazmeg az ideén is belefognak. Gyakorló hülyék. Hogy miben reménykedtek őszintén nem tudom, pláne az után, hogy az ingyenes napon is csak kétezren voltak. Aztán 700an vettek jegyet és be is dőlt a buli, ahogy tavaly és tovább mocskolta Miskolc egyébként is fakuló rock-város nimbuszát.
 
És ezek után gondoltátok volna, hogy ezt a félhülyék/kóklerek/pataky”profitsámán”atillák által szétcseszett rock-város nimbuszt egy alapvetően hip-hop-os beállítottságú Factory sport aréna anyaméhében fogant magzat (meeekora képzavar, jesssz) fogja majd a BC Rich gitár formájú bárdjával megvédelmezni?
Nem mi? Én sem.
 
Pedig valami ilyesmi készül a GYÁR fesztiválon. A GYÁR fesztivál két napján kétszer többen voltak, mint a JMBszaron összesen két év alatt. Röhej.
 
Jó lesz ez, lányokfiúk, csak csinálni kell keményen. És sok sok-szponzort, támogatót kell meggyőzni és mellé állítani a városvezetést meg a főfaszokat, hogy itt igen történik valami. Olyasmi történik itt, ami hozzátesz Miskolc kulturális életéhez, mégpedig nagyon sokat tesz hozzá. Meg kell győzni mindenkit, hogy pár év alatt ez egy neves rendezvénnyé nőheti ki magát, akár országos szinten is.
 
Itt valami nagy születik, csak vigyázni kell.
Az ész könnyen megy el a sikertől.
 
(breaking: időközben sikeresen földbeállt a Kotta is, azaz még egy konkurrenciával kevesebb a térségben)
 
Így kell ezt csinálni.
Le a kalap.

Címkék: fesztivál miskolc gyár jmb

A bejegyzés trackback címe:

https://pieonear.blog.hu/api/trackback/id/tr34615090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása